Resandefot.se - Backpacka genom Karibiens öband!

Tänkte tipsa om en jätte bra blogg. Det är två av mina vänner som backpackar i
Följ deras otroligt spännande resa!! läser den själv varje dag och för er som gillar foto borde kolla in den. Jonas tar otroligt bra fotografier där nere. Gå in på bloggen och bli inspirerad av att resa, våga och upptäcka nya platser! 
 
 
 
Ett inlägg Jonas skrev i början på sin resa. 
Biljetterna är bokade och utgångspunkt för resan blir Dominikanska Republiken och Puerto Plata. Den 26 februari 2013 ska ryggsäckarna vara packade då vi tar oss med flyg de ca 800 milen för att nå vårt första mål, DR. Vår plan är sedan att ta oss söderut genom Karibiens öband. Öluffandet kommer gå med båt, flyg och bil. Eller enklare förklarat, det transportsätt som finns. Vi ska söka det unika, det inte varje turist ser. Vi ska äta det där speciella, det vi i Sverige inte finner. Vi ska plocka en färsk frukt till lunch och glömma bort klockan. Vi ska finna Västindiens pärlor och var någonstans vi till slut hamnar, det kan ingen i nuläget säga. Det enda vi vet nu, är att vi kommer få våra livs resa och upplevelse!
 

dykning

Saknar redan dykningen.. dök första gången när jag var 10år gammal i Turkiet, 7år senare provar jag igen i världens vackraste hav. Det är en så otrolig känsla, det är som en annan värld där under. Känslan att andas under vattnet i 40min och vara nere på botten och se otroliga djur.. det är fantastiskt! När jag var nere på botten såg jag en muräna ( stavning? ) på 3m och de kan vara farliga om man hotar dem. Jag kan säga att min hjärta dunka fort men så jäkla coolt! Ska till Egypten nästa påsk igen så jag kan dyka mer. Helt klart ett nytt intresse!